Mind Out_Blog In!

Mind Out_Blog In!

_____________________________________

Het begin is ten einde, en dus gaan we verder.
_____________________________________

Welkom, Willkommen, Bienvenue,

Deze beginzin woont al een heel leven in mijn hoofd. En nu is ie eruit, het ritme waarmee je het uitspreekt maakt het een leuke zin.
_____________________________________

Leuk dat je er bent. Als je net zoveel geniet van het lezen van mijn blog, als ik heb bij het opstellen ervan. Dan maak ik me geen zorgen.
_____________________________________________________________________________________

Abonneren? schrijf je hier in rob@mindoutblogin.be
de link is niet automatisch, kopieren en in je mailbox plakken kan wel :)

Ode aan een fenomeen !

VoetbalPosted by Rob Tue, January 24, 2017 03:56:48
Op 24 maart 2016 ben ik samen met mijn dochterlief in Turnhout bezig de PopUpShop BounceIn in orde aan het maken zodat ze in April open kan.

Terugkerende van gereedschap uit de auto halen, zegt ze. Pap ik heb nieuws dat je niet zo leuk gaat vinden. Ik kijk haar aan en wacht op het antwoord, Johan Cruijff is dood.

2 dagen na de verschrikkelijke aanslagen in Brussel, kan dat er ook nog wel bij.

Mijn woorden, het verbaasd me niet, heb pasgeleden een foto van hem gezien in de Telegraaf, op bezoek bij Max Verstappen. En daar had ie zo'n opgeblazen gezicht op, net of ie een Prednison behandeling heeft gehad, zo zag dat eruit.


Dus Johan Cruijff is niet meer langer levend onder ons, wel in gedachten. Nu 10 maanden precies geleden.

Ik kan er verdrietig mee omgaan, of er het positieve uithalen en daar ben ik voor, positief zijn. Persoonlijke ontmoetingen hebben niet plaats gehad, maar zijn invloed op mij is groot geweest.

We zijn allebei van April, hij is net geen 10 jaar ouder dat scheelt precies 22 dagen :)

Maar man wat heeft hij mijn ogen vaak geopend. Zijn taalgebruik, eens dat geleerd te kennen en herkennen, kan het niet allemaal uitleggen, maar heb wel altijd gevoeld wat hij bedoelde. Dat is zo eigenaardig.

Dat taaltje, en dan de uitvoering van zijn voetballende vermogen. Mijn netvlies staat vol van staaltjes acceleratie, vliegende tackles ontwijken, boogballen, steekpasses, lobjes, stift of bogende bal. Zijn voeten produceerde dat allemaal moeiteloos.

Zijn mond produceerde hele watervallen alfabetten richting spelers, trainers en scheidsrechters.

Maar over voetbal moet je niet praten, dat moet je doen, of laten doen. Hij was de 1e speler die zich echt een artiest voelde op het plein of ernaast als trainer, en was er dus voor ons dé supporter.

Dat heb ik als tiener mogen meemaken, in het stadion de Meer en het Olympisch stadion voor de Europacup wedstrijden, meer toeschouwers mogelijk vandaar daar. Mijn ogen zijn voor altijd gestreeld, lees en bekijk het maar.

Zelfs niet voetballers kunnen hier van genieten. smiley

Ik ben zeer verwend door dit natuur talent, en wil jullie daar graag in laten delen. Door middel van mijn Ode aan hem die zijn visie niet meer kan laten horen, maar wiens visie nog wel leeft.

Ik verwijs hierbij naar, http://voetbal.mindoutblogin.be en wens jullie veel lees plezier en kijkplezier. smileyDat jullie allemaal zulke momenten mogen beleven.

Houdoe

©Rob_Liefhebber van Goed Voetbal.


Delen (Share) mag, hoe meer zielen hoe meer vreugd smiley


  • Comments(3)//algemeen.mindoutblogin.be/#post2