Mind Out_Blog In!

Mind Out_Blog In!

_____________________________________

Het begin is ten einde, en dus gaan we verder.
_____________________________________

Welkom, Willkommen, Bienvenue,

Deze beginzin woont al een heel leven in mijn hoofd. En nu is ie eruit, het ritme waarmee je het uitspreekt maakt het een leuke zin.
_____________________________________

Leuk dat je er bent. Als je net zoveel geniet van het lezen van mijn blog, als ik heb bij het opstellen ervan. Dan maak ik me geen zorgen.
_____________________________________________________________________________________

Abonneren? schrijf je hier in rob@mindoutblogin.be
de link is niet automatisch, kopieren en in je mailbox plakken kan wel :)

Europese Unie ga je schamen !

PolitiekPosted by Rob Wed, February 01, 2017 01:48:09

Wanneer je bereidt bent om als EU 6 miljard euro aan Turkije te betalen voor opvang van vluchtelingen, dan moet je je schamen en diep.

Het hele verhaal wordt nog erger omdat we ook nog gaan onderhandelen met Erdogan over versoepelde overgang naar de EU. Hoezo onderhandelen?

Onderhandelingen met Erdogan, Poetin, Assad, doe je toch zeker pas als die landen ook mensenrechten respecteren, en zich aan de regels houden, want dat moeten wij ook!

Gelukkig zijn die onderhandelingen vastgelopen. Maar de leiders van de EU lopen wel met oogkleppen op. Schurken blijven schurken.

Dames en heren beleidsmakers dit is geen fatsoenlijk beleid, het is pappen en nathouden. Heb totaal niet het idee dat er gewerkt wordt.

Eindeloos vergaderen dat wel, zeker over de vluchtelingen, wat hebben die vergaderingen inmiddels allemaal bij elkaar wel niet gekost?

Er zijn 50.000 vluchtelingen die op dit moment midden in een harde winter verkeren.

Zie art. dewereldmorgen.be "Situatie vluchtelingen in Griekse winter is dramatisch"

Waarvan de leefomstandigheden uitermate belabberd zijn. Vang deze mensen op en zorg voor ze, op een menswaardige manier.

Neem je landelijke verantwoordelijkheid en regel opvang voor deze vluchtelingen, verspreid ze over de 26 lidstaten.

Feit is dat:

6 miljard euro gelijk is aan bijna 231 miljoen euro per lidstaat;

Als de zorg € 1200 euro per persoon kost dan zijn dat 192.500 mensen die je per lidstaat kunt helpen. Dat zijn 5 miljoen vluchtelingen die je een maand lang kunt helpen;

50.000 vluchtelingen verdeeld over 26 landen zijn 1924 levens die geholpen moeten worden per lidstaat. En geen gezeur van onze mensen in het land willen dat niet, je wilt lid zijn van de EU dan hoort menselijkheid daarbij;

12 x € 1200 per maand = € 14400 per jaar, 1924 vluchtelingen x € 14400 = € 27.705.600 per jaar;

231 miljoen : € 27.705.600 = 8.33 jaar dat je vluchtelingen kunt opvangen.
Als je 2000 vluchtelingen opvangt kost je dat € 28.800.000 per jaar als land.
Laat alle multinationals hun belastingen eens betalen zoals het hoort.
Dan heb je waarschijnlijk voor vele jaren meer opvang gecreëerd;

Een jaar waarin je kunt zien hoe de landen waar ze vandaan komen zich herstellen, waarin je de vluchtelingen een leefbare omgeving biedt.

Maak duidelijke afspraken over de eisen en hanteer voor alle lidstaten dezelfde regels omtrent huisvesting, werken, sporten, leren, terugkeer procedure. Laat de plaatselijke middenstand ervan profiteren.

De vluchtelingen zelf in de huisvesting laten werken, leren, sporten, socializen daar is niks mis mee. Als ze bezig zijn kunnen ze minder ruzie maken.

Let wel, als de Amerikanen en Canadezen in de 2e wereldoorlog ons niet gered hadden, dan waren we hier heel waarschijnlijk niet geweest, jij ook niet Geert Wilders.

Dus de medemens helpen kan zich tot iets goeds ontwikkelen.
Mouwen opstropen en aan de slag daar in Brussel, het heeft al veel te lang geduurd, ik schaam me Europeaan van deze Unie te zijn.


Het kind in mij, ziet geen onvolkomen gehandicapte mensen, ziet geen kleuren verschil maar een kleurenpracht aan mensen die goed of slecht zijn!


Houdoe

© Rob_Liefhebber van het leven.


Delen (Share) mag.  • Comments(0)//algemeen.mindoutblogin.be/#post4