Mind Out_Blog In!

Mind Out_Blog In!

_____________________________________

Het begin is ten einde, en dus gaan we verder.
_____________________________________

Welkom, Willkommen, Bienvenue,

Deze beginzin woont al een heel leven in mijn hoofd. En nu is ie eruit, het ritme waarmee je het uitspreekt maakt het een leuke zin.
_____________________________________

Leuk dat je er bent. Als je net zoveel geniet van het lezen van mijn blog, als ik heb bij het opstellen ervan. Dan maak ik me geen zorgen.
_____________________________________________________________________________________

Abonneren? schrijf je hier in rob@mindoutblogin.be
de link is niet automatisch, kopieren en in je mailbox plakken kan wel :)

Europese Unie ga je schamen !

PolitiekPosted by Rob Wed, February 01, 2017 01:48:09

Wanneer je bereidt bent om als EU 6 miljard euro aan Turkije te betalen voor opvang van vluchtelingen, dan moet je je schamen en diep.

Het hele verhaal wordt nog erger omdat we ook nog gaan onderhandelen met Erdogan over versoepelde overgang naar de EU. Hoezo onderhandelen?

Onderhandelingen met Erdogan, Poetin, Assad, doe je toch zeker pas als die landen ook mensenrechten respecteren, en zich aan de regels houden, want dat moeten wij ook!

Gelukkig zijn die onderhandelingen vastgelopen. Maar de leiders van de EU lopen wel met oogkleppen op. Schurken blijven schurken.

Dames en heren beleidsmakers dit is geen fatsoenlijk beleid, het is pappen en nathouden. Heb totaal niet het idee dat er gewerkt wordt.

Eindeloos vergaderen dat wel, zeker over de vluchtelingen, wat hebben die vergaderingen inmiddels allemaal bij elkaar wel niet gekost?

Er zijn 50.000 vluchtelingen die op dit moment midden in een harde winter verkeren.

Zie art. dewereldmorgen.be "Situatie vluchtelingen in Griekse winter is dramatisch"

Waarvan de leefomstandigheden uitermate belabberd zijn. Vang deze mensen op en zorg voor ze, op een menswaardige manier.

Neem je landelijke verantwoordelijkheid en regel opvang voor deze vluchtelingen, verspreid ze over de 26 lidstaten.

Feit is dat:

6 miljard euro gelijk is aan bijna 231 miljoen euro per lidstaat;

Als de zorg € 1200 euro per persoon kost dan zijn dat 192.500 mensen die je per lidstaat kunt helpen. Dat zijn 5 miljoen vluchtelingen die je een maand lang kunt helpen;

50.000 vluchtelingen verdeeld over 26 landen zijn 1924 levens die geholpen moeten worden per lidstaat. En geen gezeur van onze mensen in het land willen dat niet, je wilt lid zijn van de EU dan hoort menselijkheid daarbij;

12 x € 1200 per maand = € 14400 per jaar, 1924 vluchtelingen x € 14400 = € 27.705.600 per jaar;

231 miljoen : € 27.705.600 = 8.33 jaar dat je vluchtelingen kunt opvangen.
Als je 2000 vluchtelingen opvangt kost je dat € 28.800.000 per jaar als land.
Laat alle multinationals hun belastingen eens betalen zoals het hoort.
Dan heb je waarschijnlijk voor vele jaren meer opvang gecreëerd;

Een jaar waarin je kunt zien hoe de landen waar ze vandaan komen zich herstellen, waarin je de vluchtelingen een leefbare omgeving biedt.

Maak duidelijke afspraken over de eisen en hanteer voor alle lidstaten dezelfde regels omtrent huisvesting, werken, sporten, leren, terugkeer procedure. Laat de plaatselijke middenstand ervan profiteren.

De vluchtelingen zelf in de huisvesting laten werken, leren, sporten, socializen daar is niks mis mee. Als ze bezig zijn kunnen ze minder ruzie maken.

Let wel, als de Amerikanen en Canadezen in de 2e wereldoorlog ons niet gered hadden, dan waren we hier heel waarschijnlijk niet geweest, jij ook niet Geert Wilders.

Dus de medemens helpen kan zich tot iets goeds ontwikkelen.
Mouwen opstropen en aan de slag daar in Brussel, het heeft al veel te lang geduurd, ik schaam me Europeaan van deze Unie te zijn.


Het kind in mij, ziet geen onvolkomen gehandicapte mensen, ziet geen kleuren verschil maar een kleurenpracht aan mensen die goed of slecht zijn!


Houdoe

© Rob_Liefhebber van het leven.


Delen (Share) mag.  • Comments(0)//algemeen.mindoutblogin.be/#post4

De leugen regeert - Komt eerlijkheid in het gedrang ?!!

AlgemeenPosted by Rob Mon, January 30, 2017 02:12:49

Dat is geen verrassing, want leugens worden al millennia lang verspreid. Op alle vlakken, daar waar er mensen acteren daar wordt er gelogen.

Het is zo’n gewoonte geworden dat het bijna als normaal wordt beschouwd. En dat begrijp ik dan weer niet. Ik ben niet naïef maar houd van eerlijkheid. Duidelijk zijn en doen wat je belooft.

Helaas zijn er op mijn pad al teveel mensen terechtgekomen die een dubbele agenda hadden. Het ene zeggen en het tegenovergestelde doen. Waarom, waarom?

Omdat je gewoon eerlijk je gedachte uitspreekt. Ik houd niet van pappen en nathouden, zeg liever waar het op staat. Als je me om een mening vraagt, moet je niet verrast zijn als je die krijgt.

En ja de waarheid kan hard zijn. Maar is niet bedoeld om je te beledigen of om je pijn te doen. Die is bedoeld om je vraag te beantwoorden, met de mening zoals ik die zie, en je daarmee vooruit te helpen.

En als ik hem ongevraagd geef, dan doe ik dat omdat ik om je geef.

Maar liegen ? smiley Nee kan er nog steeds niet tegen. En als ik de wereld nu beschouw en die vergelijk met die waarin ik ben opgegroeid, dan zijn de verschillen groot. Toen had ik vertrouwen in de mensen die het volk vertegenwoordigen, nu niet meer! Een bittere pil.

We zijn in een wereld beland waarin de leugen regeert. Een wereld waar de volksvertegenwoordigers niet met het volk bezig zijn. Maar met hun narcistische ik.

Van politici mogen we verwachten dat zij zich bezig houden met de wereld te verbeteren voor alle bewoners.
Op dit moment is er geen enkele politicus waarvan ik zeg, die is bezig om ons te helpen. Niet in België niet in Nederland en niet in de Europese Unie (EU).

Ze zijn zo druk bezig met hoe ze overkomen op het publiek! Dat ze de inhoud van het belang uit het oog verliezen. En dan vinden ze het gek dat het volk verdeeld is.

Goed voorbeeld doet goed volgen. Helaas werkt dat andersom ook. Verkeerd voorbeeld wat als normaal wordt ervaren, creëert slechte volgers!

De vraag dringt zich op hoe kunnen we in deze tijd onze kinderen eerlijk laten opgroeien?

Door zelf het goede voorbeeld te geven, jij bent één van de voorbeelden !

Er is niks makkelijker dan eerlijk te zijn tegen kinderen. Ze zijn nog niet vervuild met verkeerde gedachte, dus hebben we volop de kans om ze de goede weg op te helpen.

In de 1e jaren kennen ze geen: haat, discriminatie, afkeer van mensen, maakt het ze niet uit hoe je eruit ziet, weten ze niet wat gehandicapt is en gaan ze met dat alles open om.

Maar wij, hun voorbeelden, door onze aversies of passies stoken wij ze aan en gaan ze zich ontwikkelen, omdat ze leren van de voorbeelden die we ze meegeven.
Als we van jongs af aan erop staan dat ze eerlijk moeten zijn, dan gaan ze dat ontwikkelen.

We krijgen allemaal ons karakter mee, dat zit in ons. Winnen is een sterke karaktertrek die al vroeg aanwezig is, niet bij iedereen maar er zijn er genoeg die dat wel meekrijgen.

Willen winnen daagt uit tot valsspelen. Omdat de winnaarsmentaliteit zo sterk kan zijn dat je om de beste te willen zijn over de schreef gaat (doping).

Als je niet al op jonge leeftijd ingrijpt dan vinden ze het normaal om te smokkelen, vals te spelen, de boel te besodemieteren.

Dus als ik een spelletje speel, dan zeg ik er duidelijk bij dat ik wil dat er eerlijk gespeeld word, of ik stop ermee. En dat meen ik ook, ik speel spelletjes omdat ik daar plezier aan beleef.

Ook ik vind het leuk om te winnen, maar dat wil niet zeggen dat ik daarvoor wil valsspelen. Nee!
Spelen doe je voor je plezier, en er is altijd maar 1 winnaar en de rest zijn verliezers, speltechnisch gezien.

Alleen is het dus zo, dat als je met kleine kinderen spelletjes begint te spelen, je ze moet leren wat mag en wat niet mag. Dat is belangrijk. Zo leren ze meteen het verschil tussen goed en slecht.

En dat dien je vol te houden. Die kleine schatten zijn de onschuld zelve, en zijn van nature altijd op zoek naar de grens van het toelaatbare. Mooie gelegenheid om ze de regels uit te leggen.


Want zij zijn de toekomst, laten we ze dát leren, en;

wat goed is, wat fatsoen is, dat schelden pijn doet, dat pesten nog meer pijn doet dan schelden;
dat jaloers zijn een vorm is van oneerlijkheid, dat je niet ten koste van alles de beste moet willen zijn;
dat winnen ook op een eerlijke manier kan en veel plezier oplevert;
dat leugenaars een groter geheugen nodig hebben dan de eerlijke mensen
;
dat als iemand zegt “zal ik eens eerlijk zeggen wat ik ervan vind” dus eigenlijk altijd tegen je liegt;
dat een leugentje om bestwil ook een leugentje is, dat diezelfde om bestwil leugentjes kunnen uitgroeien tot grote leugens;
dat eerlijke mensen zich recht in de spiegel kunnen aankijken, zonder zich schuldig te hoeven voelen;
dat lief zijn voor elkaar heel normaal is, dat knuffelen heel leuk is, dat je dus nooit teveel kunt knuffelen;
dat je gerust mag zeggen dat je iets niet leuk vind, dat je heel vaak mag zeggen dat je iets of iemand graag ziet;
dat zij de wereld kunnen veranderen als ze dat willen, en dat het leven ook al is het nu wat minder leuk héél erg leuk kan zijn als ze er zelf hard voor werken!


Is er dan niks leuks meer ? Natuurlijk wel, anekdote over eerlijk zijn ! smiley

Ik zit met een 3 jarige te kaarten. En hij legt snel 2 kaarten op de stapel in plaats van 1. Ik zeg dan, dat mag niet, dat is valsspelen. Waarom vraagt ie?
Omdat je bij dit spelletje je er maar 1 mag leggen als je die kaart hebt. Oké, en hij pakt er 1tje terug. Even later, doet ie het weer.
Ik zeg je bent weer aan het valsspelen, ik stop als je dat doet. Oké zegt ie en pakt zijn kaart terug.
Waarom speel je vals ? Vraag ik hem. Omdat ik wil winnen.
Dat is heel eerlijk van je. Maar je mag niet valsspelen, dat hoort niet zo, ook niet als je wil winnen.

Maar ik ken hem en weet dat ie overal het beste in wil zijn. En even later zegt ie.
Opa ik ga de beste valsspeler ter wereld worden.
Ik moet eerst lachen en zeg dan, maar niet als wij aan het spelen zijn, oké?
Dan doen we wat? Dan spelen we eerlijk Opa. smiley


De logica van de beste willen zijn heerlijk en eerlijk verteld. Laten we het zo houden, eerlijk houden en logica erop loslaten.© Rob_Liefhebber van het eerlijke leven !


Houdoe


Delen (Share) mag, hoe meer zielen hoe meer vreugd smiley


Spreekwoorden met leugen erin:

Een leugentje om bestwil (is geen zonde).
(Liegen om een (in principe goed) doel te bereiken).

Leugens hebben korte benen.
(Met liegen schiet je niet op, na korte of lange tijd komt de waarheid toch uit).

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald haar wel.
(Een leugen wordt altijd ontdekt).

Hij is bij de eerste leugen niet gebarsten.
(Hij maakt er een gewoonte van te liegen. Hij liegt gemakkelijk).

Hij zou niemand een duit schuldig blijven als hij met leugens zijn schulden kon betalen.
(Hij is rijk aan leugens)  • Comments(0)//algemeen.mindoutblogin.be/#post3

Ode aan een fenomeen !

VoetbalPosted by Rob Tue, January 24, 2017 03:56:48
Op 24 maart 2016 ben ik samen met mijn dochterlief in Turnhout bezig de PopUpShop BounceIn in orde aan het maken zodat ze in April open kan.

Terugkerende van gereedschap uit de auto halen, zegt ze. Pap ik heb nieuws dat je niet zo leuk gaat vinden. Ik kijk haar aan en wacht op het antwoord, Johan Cruijff is dood.

2 dagen na de verschrikkelijke aanslagen in Brussel, kan dat er ook nog wel bij.

Mijn woorden, het verbaasd me niet, heb pasgeleden een foto van hem gezien in de Telegraaf, op bezoek bij Max Verstappen. En daar had ie zo'n opgeblazen gezicht op, net of ie een Prednison behandeling heeft gehad, zo zag dat eruit.


Dus Johan Cruijff is niet meer langer levend onder ons, wel in gedachten. Nu 10 maanden precies geleden.

Ik kan er verdrietig mee omgaan, of er het positieve uithalen en daar ben ik voor, positief zijn. Persoonlijke ontmoetingen hebben niet plaats gehad, maar zijn invloed op mij is groot geweest.

We zijn allebei van April, hij is net geen 10 jaar ouder dat scheelt precies 22 dagen :)

Maar man wat heeft hij mijn ogen vaak geopend. Zijn taalgebruik, eens dat geleerd te kennen en herkennen, kan het niet allemaal uitleggen, maar heb wel altijd gevoeld wat hij bedoelde. Dat is zo eigenaardig.

Dat taaltje, en dan de uitvoering van zijn voetballende vermogen. Mijn netvlies staat vol van staaltjes acceleratie, vliegende tackles ontwijken, boogballen, steekpasses, lobjes, stift of bogende bal. Zijn voeten produceerde dat allemaal moeiteloos.

Zijn mond produceerde hele watervallen alfabetten richting spelers, trainers en scheidsrechters.

Maar over voetbal moet je niet praten, dat moet je doen, of laten doen. Hij was de 1e speler die zich echt een artiest voelde op het plein of ernaast als trainer, en was er dus voor ons dé supporter.

Dat heb ik als tiener mogen meemaken, in het stadion de Meer en het Olympisch stadion voor de Europacup wedstrijden, meer toeschouwers mogelijk vandaar daar. Mijn ogen zijn voor altijd gestreeld, lees en bekijk het maar.

Zelfs niet voetballers kunnen hier van genieten. smiley

Ik ben zeer verwend door dit natuur talent, en wil jullie daar graag in laten delen. Door middel van mijn Ode aan hem die zijn visie niet meer kan laten horen, maar wiens visie nog wel leeft.

Ik verwijs hierbij naar, http://voetbal.mindoutblogin.be en wens jullie veel lees plezier en kijkplezier. smileyDat jullie allemaal zulke momenten mogen beleven.

Houdoe

©Rob_Liefhebber van Goed Voetbal.


Delen (Share) mag, hoe meer zielen hoe meer vreugd smiley


  • Comments(3)//algemeen.mindoutblogin.be/#post2

2016 alleen maar ellende?

AlgemeenPosted by Rob Sun, January 15, 2017 22:22:38

Waar komt die zwaarmoedigheid vandaan?

2016 was nou niet echt een aaneenschakeling van juichmomenten, er waren zo nu en dan wel momenten, maar al de ellende die ons dagelijks werd voorgeschoteld. Heeft toch een ander effect op me gehad dan alle andere jaren.

Waarom?

Omdat het deken dat op ons is neergedaald niet zomaar gaat verdwijnen, ook nu zijn we alweer voorzien van aanslagen. Ze zijn niet zo gemakkelijk te ontwijken. Als je de gemeenschap echt pijn wil doen, dan is dat helaas niet zo moeilijk.

Je knutselt wat in elkaar, er zijn op internet klaarblijkelijk genoeg handleidingen te vinden, stapt met je kleren aan een menigte in en blaast jezelf op.
Hoppa, daar ga je en als je het goed doet, velen met jou. Of je gebruikt een auto, vrachtauto. Die mogelijkheid is er altijd geweest, maar tot afgelopen jaar nooit zo extreem wereldwijd ingezet.

En niet één aanslag, maar zoveel dat ik de tel kwijt ben. Voor mijn gevoel hebben er elke week een of meerdere aanslagen plaatsgevonden. Vroeg me af hoeveel dus? Internet geraadpleegd, en de “Lijst_van_terroristische_aanslagen” van Wikipedia eens bekeken. Die lijkt wel redelijk bijgehouden te worden, maar pin me er niet op vast.

In 2015 werden volgens die lijst wereldwijd ± 52 aanslagen gepleegd, 1297 mensen vonden de dood, 1220 werden erdoor gewond.

In 2016 zijn er ± 90 aanslagen gepleegd, 2329 mensen lieten het leven, 2503 gewonden. Dat zijn 1,68 aanslagen elke week, bizar.

We praten hier over ONSCHULDIGE slachtoffers van geweld gepleegd uit naam van religie, nog meer land- olie- en gasvelden willen hebben, en alles waar je maar over kunt vechten, maar de allergrootste ellendeling, machtswellust!

Kameroen, Filipijnen, Tunesië, Jemen, Kenia, Koeweit, Nigeria, Irak, Turkije, Palestina, Thailand, Rusland, Somalië, Libanon, Maleisië, Bengali, Syrië, Israël, Afghanistan, Egypte, Indonesië, Burkina Faso, Tsjaad, Pakistan, Ivoorkust, Frankrijk, Denemarken, USA, Zweden, Nederland, België, Duistland.
Kregen allemaal te maken met 1 of meerdere aanslagen.


Mijn gevoel heeft me niet bedrogen, wat ik betreur, het is wereldwijd onveiliger aan het worden. En dat verklaart mijn 2016 zwaarmoedigheid. Aanslagen zijn van alle tijden, maar op zo’n grote schaal zoals de laatste 2 jaren, dat niet.

Ik sta positief in het leven, maar zoveel geweld daar word ik niet vrolijk van. De jaren dat we “onbezorgd” konden leven zijn voorbij. Helaas kan ik geen andere conclusie trekken.

Laat ik er een vergelijking op loslaten. Midden jaren 70 werkte ik in Den Bosch, opstanden en demonstaties waren elke dag wel in beeld op het journaal. Jan publiek tegen de gevestigde orde, de ME’ers hadden in die tijd volop werk. Maar dan vooral in de randstad.

En hard drugs waren ver weg, in Amsterdam kon je er wel aankomen, maar Den Bosch (voor ons Berghemmenaren de grote stad) leek nog bespaard te blijven. Heden ten dage kun je het bijna overal aankomen, onkruid groeit nou eenmaal sterker. Ik wil er maar mee aangeven, dat wat onderweg is, of ver weg is, niet weg hoeft te blijven.

Moet je hierom nou binnen blijven zitten? Voor mij niet. Want 1 zekerheid hebben we allemaal, we gaan een keer dood. Wanneer? Is de vraag die niemand kan invullen. Mijn gedachten hierover zijn heel simpel. Je kunt de dood niet verslaan, niet uitstellen, niet overwinnen. Als je sterft is het je tijd, dat klinkt heel cru, maar zo zit de natuur nou eenmaal in elkaar, en we zijn allemaal natuur producten.

De wereld veranderen is niet zomaar gedaan, en als we er met zijn allen niet aan gaan werken dan zal het ook niet gebeuren! Het is een utopie te denken dat er een geweldloze wereld zal komen. Verander de wereld, begin bij jezelf. Maar hoe doe je dat? Door te blijven communiceren, discussiëren en praten?

Misschien als we met zijn allen proberen op ons taalgebruik te letten, en er anderen ook op aanspreken, wie weet? Schelden en grof taalgebruik is overal om ons heen bijna een normaal begrip.
Maar dat is het niet.

Is het de oplossing? Denk het niet, maar een begin misschien wel? Zeker is als we er niet aan beginnen dan gaat het nooit worden opgelost. Bomen ontstaan uit zaadjes, die moeten wel geplant worden.

De les voor mij, sluit je ogen niet voor het gevaar. Dat is wat 2016 voor me betekent, maar leer ermee om te gaan. Ben extra alert, máár laat het je leven niet compleet beheersen. En laten we proberen klein stapjes te zetten, zodat we de ellende beetje bij beetje inperken.

Ik ben niet van wensen voor een jaar, maar wensen voor het leven. Maar als ik dan toch voor 2017 iets zou moeten wensen. Dan wens ik dat het geweld afneemt, zodat al die miljoenen vluchtelingen weer een bestaan kunnen gaan opbouwen.Alleen maar ellende? Natuurlijk niet, er waren feestjes, concerten, gezellige bijeenkomsten, etentjes, uitstapjes, sport en mijn geweldig stel, laat ik er 2 lichtpuntjes uitlichten.

Hilarisch genoten van een opmerking van mijn oudste kleinzoon, op een moment dat het niet paste, maar wel in zijn belevingswereld. Bekeken vanuit de ogen van een 4 jarige moet dit spectaculair zijn om te zien.

We zitten wielrennen live te kijken, zijn allebei gek op sport, hij wil weten wie er aan de kop ligt en waar is die dan, hoe werkt dat dan? Hij is ó zo nieuwsgierig, wil het snappen, en dus stelt ie volop vragen daarover.

En waarom kunnen ze zo hard fietsen? Nou, omdat ze veel oefenen, en kijk nu fietsen ze tegen een berg op, en omdat te kunnen moet je nog meer oefenen, dan gaan je bovenbenen pijn doen, maar ze hebben zoveel geoefend dat ze dat kunnen.

Tijdens de uitleg komt Steven Kruiswijk te vallen in de Giro de Italia, nadat ie volop in de afdaling tegen een sneeuwmuur aan knalt. Een volledige salto maakt en zijn fiets zelfs meerdere keren salto’s produceert, Kruiswijk staat op en pakt zijn fiets en daalt verder af of er niks aan de hand is.

We zitten er dus naar te kijken. Kruiswijk was de leider en was op weg de Giro te winnen. En dan gebeurt dat, hij schrikt helemaal niet van de val en harde smak die Kruiswijk maakt, maar zegt heel droog, dat is cóól hé Opa?

In het kader van spectaculair is dat natuurlijk cool. Ik moet wel lachen of ik nu wil of niet. Maar leg hem later wel uit dat het eigenlijk niet zo grappig is, omdat Steven hard tegen de sneeuwmuur aan botst, en dat dat pijn doet.

Even later kijkt hij mij aan zegt, ik ga nooit hard fietsen, want dan gaan je benen pijn doen en kun je vallen. Ik zeg ja dat kan, maar het was wel cool Opa hé? Ik schiet wederom in de lach ja de val is wel cool grote vriend.

Maar mijn nr. 1 moment van 2016 is toch de geboorte van kleinzoon nr. 3 en kleinkind nr.4. Het blijft toch een wonderbaarlijk iets om weer Opa te worden. Ik ben het natuurlijk al 3 keer, maar toch weer zo’n klein ventje in de armen, ik krijg daar een kick van. Daar kan weinig tegenop, inmiddels is ie bijna 8 maanden. En dat vriendelijke snoetje maakt alles goed en doet me voor even alle ellende vergeten.

Dat jullie allemaal zulke momenten mogen beleven.

Houdoe

©Rob_Liefhebber van het leven.


Delen (Share) mag, hoe meer zielen hoe meer vreugd :)

#ellende #teveelgelezen #kleinkinderen #Opa #plezier #mooi #momenten #2016 #2017 #boom #cool #geweldig stel #kleinzoon #kleindochter  • Comments(5)//algemeen.mindoutblogin.be/#post1

Oogluikend openende ogen, wordt oogluikend toegestaan!

AlgemeenPosted by Rob Fri, January 06, 2017 18:56:55

Waarom een blog?

Omdat mijn hersenen zich niet langer kunnen inhouden.


Zoals bij velen voor en na mij heb ik last van hersenspinsels, gelijk zoals de afbeelding in de kop van deze blog. Mijn gedachten gaan alle kanten op, zijn zwart-wit, grijs of kleurrijk en constant aan het werk.
De afbeelding in de kop komt voort uit een samenspel tussen natuur en handmatig aangebrachte folie, ten tijde dat ik deze blogsite aan het opstarten was. Toeval of niet? Voor mij een reden om deze te plaatsen omdat die aansluit bij mijn gedachte.

Wat zeker geen toeval is, is deze blogsite, de zwaarmoedigheid die 2016 heeft achtergelaten was uiteindelijk de beroemde druppel die de emmer deed overlopen. Waardoor deze blog is ontstaan, zaken die voorvallen, gebeurtenissen van alle dag en alles wat mijn hersenen, verstand en hart aan het werk zet moet een uitlaatklep hebben.

Maar ook je eigen mening plaatsen, en deze toetsen aan anderen met andere gedachten, meningen, op- en aanmerkingen, inzichten, uitzichten, voorstellingsvermogen, ideeën, als dat je aan het denken of discussiëren zet prima, grijp je kans en voel je vrij je mening te spuien!
Meningen van anderen en die van jezelf zijn belangrijk om tot een duidelijkere beeldvorming te komen.

Daar komt bij dat schrijven leuk is, je gedachten verwoorden en eventueel via een visie of verhaal tot leven laten komen, dat is een plezierige bezigheid.

Alles wat mij raakt en waarvan ik denk het ter sprake te moeten brengen zal ik hier deponeren. Iedereen die het leest heeft het recht zijn mening te plaatsen.
Waar we wel enkele grenzen aan stellen zoals: scheldkanonnades, beledigingen, ongepaste bejegeningen, dreigingen, daar doen we hier niet aan.
Weerwoord is meer dan welkom, maar fatsoen ook! Ik behoud me het recht, vanwege de aangegeven grenzen, om geplaatste berichten te verwijderen.


En dan is er een begin gemaakt met de 1e blog. Omdat ik positief in het leven sta, en we aanbeland zijn aan het begin van een nieuw jaar, we weer opnieuw lijken te moeten ontwaken, en ontwaken op vele manieren kan plaatsvinden, hier mijn verslag van een beleving om 04.30 uur op een doordeweekse dag.
Oogluikend openende ogen, wordt oogluikend toegestaan,
ook gaan de oren weer horen, al voor je bent opgestaan.

Vogels zingen hun luisterrijke liederen in een ontwakend bos, de wind begeleidt het gezang en draagt de melodie door middel van het ruisen van de frisgroene bladeren, die, verscholen achter een gordijn van optrekkende waterdruppels, zachtjes deinen op de golven van de muziek.

Goudgele stralen tonen zich, langzaam opstijgend aan de horizon, en vangen datgene aan, waarvoor ze zijn gekomen, het verwarmen van de aarde.
Nochtans is de slag niet zomaar gewonnen, het gordijn geeft zich niet in ene over, het spel is begonnen.
Onder aanvoering van gele en roze tinten, wordt de lucht een waar kleurenspektakel, het licht versneld het optrekken van het gordijn, plaatselijke onhoorbare explosies, veroorzaken wonderbaarlijke kleurenpaletten.

Roodborstjes krijgen hun volle kleur in het zicht van Irissen en pupillen, de splinters van de bomen die worden aangevallen door de spechten vliegen zichtbaar in het rond, wolken met gouden randen verschijnen en laten zich meevoeren op de stromen van de bries, die zich een weg baant naar het onbekende.

Het bos steunt en kreunt, kreunt het van het steunen? Of ondersteunt het, het kreunen?

Verraderlijke donzen dekens van mist hebben zich verzameld en nestelen onder de toppen van bomen, en leggen zich neer op het aardoppervlak, her en der worden banken geplaatst voor de vermoeide niets vermoedende reizigers.
Velden van gras, maïs, koren……… zijn ingepakt en lijken te stomen edoch rustig wachten ze af, want het opslokken en uitspuwen op onverwachte plekken is volop in beweging.

Wie of wat zal waar verschijnen, wie of wat zal waar verdwijnen? En dan, onder aanvoering van met de snelheid van 2 lichtjaren toestromende kleurenbundels licht, lost ook dat tafereel, zich verbijsterend hardnekkig verzettend, uiteindelijk op.

De pakketjes worden uitgepakt, het gordijn lost zomaar op, het bos komt nog meer tot leven, ook al leken het uren, het duurde maar even.

Het visuele effect is een streling voor het oog, waarbij je automatisch gedwongen wordt verstild te genieten van het ontwaken van de nieuwe dag. Neem er dus gerust de tijd voor als het je overkomen mag !


Dat jullie allemaal zulke momenten mogen beleven.

Houdoe

©Rob_Liefhebber van het leven.


Delen (Share) mag, hoe meer zielen hoe meer vreugd :)


#natuur #Liefhebber #ontwaken #zon #genieten #blog #mind #out #blogging #oogluikend #ogen #oren #vogels #roodborstje #iris #pupil #ochtend #dag

  • Comments(6)//algemeen.mindoutblogin.be/#post0